Logo

30/06/2019

Конференција за унапредување на правата на ЛГБТИ лица


На 27.06 и 28.06.2019 год. координаторката за еднакви можности на Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваше на дводневната конференција за унапредување на правата на ЛГБТИ лицата. Конференцијата беше организирана од страна на Министерството за труд и социјална политика, со поддршка на Советот на Европа, ЕРА, Министерството за надворешни работи на Норвешка и други владини и НВО организации. На конференцијата имаа свое обраќање и тројцата министри, г-ѓа Мила Царовска, г-дин Оливер Спасовски и г-дин Венко Филипче, во знак на поддршка на првата конференција од ваков карактер во државата. На крајот од конференцијата се промовираше Регионалната декларација за унапредување на правата на ЛГБТИ заедницата на регионално ниво и Регионалниот и Национален акциски план.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации