Logo

02/07/2019

Пронајдена Артилериска граната


На ден 02.07.2019 година во 10.15 часот од Битола во близина на новите градски гробишта од приватна нива, пиротехничар од ДЗС Битола подигна Артилериска граната со калибар 75 мм од Првата светска војна. Истата е пренесена на безбедна локација во Битола!

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации