Logo

03/07/2019

Подигнати повеќе гранати од Првата Светска Војна


На ден 03.07.2019 година во 12:00 часот, пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување, ПОЗС Битола од с. Црничани, општина Новаци во приватно дворно место подигна една артилериска граната 65 мм, пет артилериски гранати 75 мм и една артилериска граната 105 мм, сите од Прва светска војна. Истите се пренесени на безбедна локација во Битола.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации