Logo

13/07/2019

Отстранета неексплодирана рачна бомба


На 13.7.2019 (сабота), во 20ч, пиротехничар од Подрачното одделение Битола при Дирекцијата за заштита и спасување, од с.Брусник, општина Битола подигна неексплодирана рачна бомба (офанзивна) од Првата светска војна.Истата беше пренесена на безбедна локација.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации