Logo

18/07/2019

Рачна (офанзивна) бомба од Прва светска војна


На ден 18.07.2019 година во 11:45 часот, пиротехничар од ДЗС-ПОЗС Битола подигна рачна (офанзивна) бомба од Прва светска војна. Истата беше пронајдена во с. Штрбово кај Преспанско езеро, општина Ресен во приватно дворно место во помошна просторија. Бомбата е пренесена на безбедна локација во Битола.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации