Logo

12/09/2019

Курс на Механизмот за цивилна заштита на Европската унија, кој се одржа во Инсбрук


Претставник на Дирекцијата за заштита и спасување во периодот од 1-6.9.2019 година учествуваше на курс од Механизмот за цивилна заштита на Европската унија, кој се одржа во Инсбрук, Австрија. На курсот беа анализирани законските регулативи на Европската унија, начинот на комуникација и работа со реално сценарио по одредена катастрофа во тимови и менаџирање на истата по барањето на помош од погодената држава.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации