Logo

12/09/2019

NICS теренска вежба во Р. Црна Гора - “NICS Montenegro 2019”


Во периодот од 12.09-14.09.2019 год., претставници на Дирекцијата за заштита и спасување учествуваат на наменска обука и ТТХ вежба за тимовите планирани за учество на претстојната NICS теренска вежба во Р. Црна Гора - “NICS Montenegro 2019”. Оваа обука е во рамките на проектот “Напредна регионална координација при цивилни итни состојби во Западен Балкан”.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации