Logo

09/10/2019

43-ти состанок на Генерални директори на цивилна заштита во Хелсинки


Денес, 9.10.2019г.(среда), директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски со својот тим, присуствуваше на првиот дел од 43 состанок на Генерални директори на цивилна заштита во Хелсинки, Финска. На состанокот, земјите членки на Европската унија и земјите кандидати дискутираа за нов пристап за градење на отпорни општества, хибридни закани, меѓусекторска и регионална соработка во цивилната заштита. Во рамките на денешните активности планирани се и неколку  билатерални средби.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации