Logo

19/10/2019

"Миран Богатај- денови на цивилна заштита" во Постојна, Р.Словенија


Од 17-19.10. 2019 г. на покана на директорот на Цивилната заштита на Р. Словенија, г-дин Дарко Бут, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување г-дин Аднан Џафероски присуствуваше на "Миран Богатај- денови на цивилна заштита" во Постојна, Р.Словенија.
Целта на овој настан беше спојување на сите релевантни фактори во цивилната заштита во Р.Словенија како што се националните институции, професионални и волонтерски спасувачки служби, приватни компании и невладини организации, и презентација на нивната работа пред посетителите.
Настанот вклучуваше  изложбени штандови на кои беше изложена опремата на единиците на цивилната заштита и вежба - "Постојна 2019", во која учествуваа тимовите на Цивилната заштита заедно со армијата и полицијата.
Пред почетокот на официјалниот дел, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување,  г-дин Аднан Џафероски и директорот на Цивилната заштита на Р. Словенија, г -дин Дарко Бут, имаа билатерална средба на која дискутираа за обука на припадниците на тимовите на Дирекцијата за заштита и спасување за справување со пожари на отворен простор.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации