Logo

24/10/2019

Состанок со првата механизирана пешадиска бригада


На ден 24.10.2019 (четврток) во просториите на Дирекцијата за заштита и спасување се одржа состанок помеѓу раководители на сектори и раководители на одделенија при Дирекцијата за заштита и спасување и Командата на Првата механизирана пешадиска бригада предводена од Командантот- Полковник Бесник Емини. Mисијата на Првата механизирана пешадиска бригада е обезбедување на готови сили за заштита и поддршка на националните интереси и давање поддршка при природни катастрофи, епидемии и други опасности. Една од главните задачи на Првата механизирана пешадиска бригада е и Цивилно воената соработка на чија што тема беше организиран овој состанок. Заклучокот од состанокот беше остварување на долгорочна соработка помеѓу Дирекцијата за заштита и спасување и Првата механизирана пешадиска бригада со единствена цел а тоа е заштитата и спасувањето на граѓаните на Република Северна Македонија.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации