Logo

25/10/2019

Работна средба со Полковник Зоран Јанковиќ, шеф на Канцеларијата за врски на НАТО во Северна Македонија


Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Аднан Џафероски, денес 25.10.2019 (петок) оствари работна средба со Полковник Зоран Јанковиќ, шеф на Канцеларијата за врски на НАТО во Северна Македонија. Ова е прва иницијална средба на која Полковникот Јанковиќ беше информиран за Дирекцијата за заштита и спасување, нејзината структура, поставеност и надлежности, како и за досегашната соработка со НАТО која во моментов се одвива во рамките на Индивидуалната Партнерска Програма ПАРП.
На средбата се разговараше и за вежбата на НАТО која е планирана да се одржи во 2020 година.

 

 

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации