Logo

28/06/2018

Реализирана обуката и тренинг-вежбата за справување со пожари на отворен простор и спречување на поплави


Дирекцијата за заштита и спасување организираше Обука и тренинг вежба во Дојран на просторните сили од општините на Гевгелиско - Валандовскиот регион за справување со пожари на отворен простор и тренинг вежба за тимот за спречување на поплави и испумпување на вода.

На обуката и вежбата учествуваа околу 45 учесници од следните структури:ДЗС -ПО Гевгелија,Валандово и Струмица, Тимот за спречување на поплави,тимот за брз одговор за пожари Валандово, доброволното противпожарно друштво Дојран, тимот за Прва помош при ЕЛС Валандово, ТППЕ Гевгелија и Валандово, ЈП Македонски шуми Саланџак мобилна екипа и Кожув Гевгелија. На вежбата присуствуваше и Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Г-дин Аднан Џафероски, на кого му беа презентирани методите и техниките при справување со пожари и поплави како и презентација на МТС и опрема.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации