Logo

21/05/2021

46 - состанок на директори на Цивилна заштита на ЕУ


На 21 мај 2021 година, се одржа 46.состанок на директори на Цивилна заштита на ЕУ, Европската економска Зона и државите кандидати, на кој учество зема директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г-дин Беким Максути. Состанокот се одржа по пат на видео конференција, а се дискутираше на следните теми:

- идниот развој на  rescEU капацитетите;

- деловен континуитет, прилагодување и развој на капацитети;

- глобален одговор кон КОВИД-19 пандемијата и улогата на Европскиот Механизам за цивилна заштита.

Следниот, 47. состанок ќе се одржи во Словенија, која е следниот претседавач со Советот на Европа.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации