Logo

29/07/2018

Бригадирска средба во Катланово по повод свеченото одбележување на акцијашките јубилеи


“Градењето одржливо општество го отсликува тоа кон кое треба да се стремиме. Скопје, епицентарот на сите збиднувања, заслужува да биде град со кој ќе се гордееме. Не смееме да го уништуваме светскиот синоним на солидарноста”-порача вчера Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување Аднан Џафероски на Бригадирската средба во Катланово по повод свеченото одбележување на акцијашките јубилеи, 70 години МРА Маврово,55 години Скопје 63 и 40 години МРА Автопат Братство единство 78.

Тој апелираше кон сите чинители во безбедносниот систем на РМ,за почитување и спроведување на пропишаните обврски . А,како сериозни задачи пред нас дека стојат превенцијата и планирањето.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации