Logo

Дирекцијата за заштита и спасување набави нова опрема

Согласно, Планот за опремување, денес 31.10.18 година Дирекцијата за заштита и спасување набави нова опрема.Станува збор за:
-сет за подигнување на товар за потребите на тимот за спасување од рушевини (4 комплети)
-специјален противпожарен хидрауличен алат за спасување од сообраќајн...

31/10/2018

Дирекцијата за заштита и спасување дислоцираше неексплодирани убојни средства од Првата Светска војна

По дојава од ПОЗС Прилеп од стовариште за отпад со старо железо кое се наоѓа во околината на Прилеп, на патот за Крушево, од страна на пиротехничарот Георги Стефанов од ПОЗС Битола беа  подигнати следните неексплодирани убојни средства: 9 артилериски гранати 74 мм, 3 артилериски гранати 105м...

31/10/2018

Финална средба на Дирекцијата за заштита и спасување и Peer Review скрининг тимот

Дирекцијата за заштита и спасување заедно со Peer review скрининг тимот од ЕУ, денес ја одржаа завршната средба.Изразувајќи го своето задоволство од посетата директорот на Дирекцијата за заштита и спасување,г-н Аднан Џафероски, потенцираше дека сигурноста и безбедноста на луѓето е најважна,и им с...

24/10/2018

Директорот на Дирекцијата за заштита и спасување се сретна со амбасадорката на Велика Британија

Првиот човек на дирекцијата за заштита и спасување, г-н Аднан Џафероски, на денешната средба со нејзината екселенција, амбасадорката на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Рејчел Галовеј и невладината организација од Велика Британија-Операција Флоријан, разговараше за досега...

24/10/2018

Започна и претпоследениот ден од Peer Review во ДЗС

Претпоследениот ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со состанок на ЕУ тимот и Секторот за оператива и логистика при ДЗС.На состанокот беа присутни одделението за организациски мобилизациски работи,одделението за планирање,организирање и спроведување на опер...

23/10/2018

Шести работен ден од Peer Review

Шестиот активен работен ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување опфати состаноци со Министерството за внатрешни работи, Министерството за одбрана, АРМ, Министерството за информатичка технологија и администрација, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанст...

22/10/2018

Peer review Шести ден втор дел

Peer review скрининг тимот во ДЗС во својот шести работен ден беше на состанок и во Противпожарната Бригада во Скопје, каде се сретна со претставници од Противпожарните единици и се запозна со нивната досегашна работа и активност

22/10/2018

Петти активен работен ден на Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување

Петтиот активен работен ден на Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување продолжува со состанок во Центарот за Обука и преставници на приватни компании (Окта,Макпетрол,Систина), како и состанок со инспекторите во Секторот за Генерален Инспектор

20/10/2018

Четвртиот активен работен ден од Peer Review скринингот започна со средба во Центарот за управување со кризи

Четвртиот активен работен ден од Peer Review скринингот започна со средба во Центарот за управување со кризи на која имаше запознавање со надлежностите и одговорностите на Центарот,запознавање со мисијата на Peer review во Македонија и посета на Регионалниот центар на ЦУКС

19/10/2018

Работна средба на Peer Review скрининг тимот во ДЗС

Работна средба на Peer Review скрининг тимот во ДЗС со академските институции:Филозофски факултет,Институт за мировни и одбранбени студии,Факултет за безбедност и Воена Академија

19/10/2018

Третиот работен ден од Peer Review скринингот во Штип и Свети Николе

Третиот работен ден од Peer Review скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со посета на општините Штип и Свети Николе, каде  тимот на Peer Review и директорот на ДЗС г-н  Аднан Џафероски, остварија средба со градоначалниците на двете општини г-н Благој Бочварски градона...

18/10/2018

Peer review скринингот продолжува со Состанок на Секторот за финансиски прашања

Peer review скринингот продолжува со Состанок на Секторот за финансиски прашања и одделенијата за буџетска координација, буџетска контрола и сметководство и плаќање
Се дискутираше за финансирање на Дирекцијата, за планирање на буџетот посебно за активностите за заштита и спасување, рефунди...

17/10/2018

Втор работен ден од Peer Review

Вториот работен ден од Peer Review во Дирекцијата за заштита и спасување започна со состанокот со Националниот координатор на Националната стратегија за намалување ризици, Павле Трајанов

17/10/2018

Peer review скринингот продолжи со работен состанок со невладините меѓународни организации

Peer review скринингот продолжи со работен состанок со невладините меѓународни организации
(OBSЕ, LEGIS, DPPI, Црвен крст на РМ)

17/10/2018

Работен состанок на Секторот за заеднички работи

Работен состанок на Секторот за заеднички работи и одделенијата за правни работи, меѓународна соработка, односи со јавност и кабинетот на директорот

17/10/2018

Работен состанок на одделението за човечки ресурси

Работен состанок на одделението за човечки ресурси со тимот на Peer review скринингот во ДЗС

17/10/2018

Првиот ден од Peer Review Скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со Работилница на Секторот за превенција,планирање и развој.

Првиот ден од Peer Review Скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување започна со Работилница на Секторот за превенција,планирање и развој.
Со теми и  дискусии во работилниците се преставија и раководителите на:
-Одделението за превенција и планирање при природни и други ка...

16/10/2018

Првиот работен ден на Peer Review скринингот во ДЗС беше заокружен со Состанокот на Секторот за материјално и техничко опремување и градежно техничко одржување на објекти

Првиот работен ден на Peer Review скринингот во ДЗС беше заокружен со Состанокот на Секторот за материјално и техничко опремување и градежно техничко одржување на објекти
На состанокот се вклучија и раководителите на одделенијата за недвижности,градежно техничко одржување на објекти,за тех...

16/10/2018

Скринингот во Дирекцијата за заштита и спасување отпочна денес

Скринингот што во Дирекцијата за заштита и спасување,  во период од 15-25 октомври ќе го спроведува тим од ЕУ и државите кандидатки,  отпочна денес,  со официјален состанок,  кој го отвори и го водеше господин Аднан Џафероски,  директор на Дирекцијата.

На состан...

15/10/2018

Peer review

е инструмент во рамките на Европскиот Механизам за цивилна заштита, кој го поддржува  интегрираниот пристап кон управувањето со вонредни ситуации, превенцијата од катастрофи, подготвеноста и одговорот.
Истовремено, тоа е политички механизам кој ги идентификува добрите практики и сфери...

12/10/2018

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации