Logo

Започна уништувањето на артилериските гранати од Првата Светска Војна пронајдени во Битола

Пиротехничарите на Дирекцијата за заштита и спасување заедно со пиротехничарите на МВР и АРСМ, денеска ја започнаа акцијата за уништување на неексплодираните убојни средства, артилериски гранати 75 мм пронајдени и отстранети од градот Битола кои датираат од Првата Светска Војна.

На...

15/12/2020

Презентација на опрема за спасување на планини

По повод „Светскиот ден на планината 2020г.“, Тимот за брз одговор за заштита и спасување на планини од ПОЗС Тетово при Дирекцијата за заштита и спасување презентираше дел од опремата за спасување на планини во Тетовското кале пред планинарските клубови од Северозападниот дел на Репуб...

13/12/2020

Средба со претставници ТВ Телма и пиротехничарите на Дирекцијата за заштита и спасување

Директорот г-дин Беким Максути, во Дирекцијата за заштита и спасување оствари средба со претставници од ТВ Телма и со пиротехничарите од Дирекцијата во врска со завршената активност за прибирање на неексплодираните убојни средства од централното градско подрачје во Битола.


...

11/12/2020

Состанок со претставниците на Амбасадата на Франција

Директорот Беким Максути денес се состана  со претставниците на Амбасадата на Франција во Северна Македонија, г-дин Станислас Мрозек, прв советник на Амбасадорот, г-дин Стефан Роперс,  аташе за внатрешна безбедност и г-ѓа Анита  Рамаданова, асистент на Аташето. На средбата се разго...

03/12/2020

Посета на локацијата во Битола од страна на директорот на Дирекцијата за заштита и спасување

На ден 02.12.2020 година, директорот на Дирекцијата за заштита и спасување  Д-р Беким Максути ја посети локацијата во Битола  каде е пронајден досега најголемиот арсенал на гранати на Балканот кои датираат од Првата Светска Војна. При посетата директорот Д-р Беким Максути пред медиумите...

02/12/2020

40 - регионален online состанок со земјите ЈИЕ-ДППИ ЈИЕ

На 02.12.2020 година, преку online платформата WebEx, се одржа 40. регионален состанок на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи за земјите од ЈИЕ-ДППИ ЈИЕ. Акцент беше ставен врз активностите на цивилната заштита во регионот, во справувањето со КОВИД-19 пандемијата и, при тоа н...

02/12/2020

Kоординативен состанок на Дирекцијата за заштита и спасување со претставниците од Армијата на РСМ и МВР

Во врска со пронајдените неексплодирани убојни средства при изведување на градежни работи на Градскиот стадион место викано „Под тумбе кафе“ во Битола,  на ден  01.12.20202, во просториите на Дирекцијата за заштита и спасување се одржа координативен состанок со претставницит...

01/12/2020

Работна средба со претставниците на Канцеларијата за одбранбена соработка на САД во Северна Македонија

Господин Беким Максути, директор на Дирекцијата за заштита и спасување денес оствари работна средба со мајор Нејтан Фрај, заменик на Шефот на Канцеларијата за одбранбена соработка на САД и со  господин Игор Кралев, програм менаџер. На средбата се разговараше за досегашните активности во рамк...

30/11/2020

ЈАВЕН ОГЛАС

Дирекција за заштита и спасување на Република Македонија, врз основа на членовите 22, 23, 24, 25, 26, и 27 од  Законот за работни односи (,,Службен весник на РМ,, бр. 167/15-пречистен текст, 27/16, 120/18), а во врска со член 22 ст. 1  од Законот за вработените во јавниот сектор (Службе...

24/11/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Смоларски, Гевгелија, Дојран

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Преспа, Брајчино, Битола

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

15/09/2020

Видео:ДОМА СИ Е ДОМА - Галичник, Маврово

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Берово, Пехчево

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Шар Планина, Тетово, Гостивар

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Крушево, Прилеп

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Скопје

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Видео: ДОМА СИ Е ДОМА - Кратово, Кокино, Куклици

Агенцијата за промиција и подршка на туризмот

Видео кликни ТУКА

#ДомаСиЕДома #AskundSiNëShtëpi #AlliNMacedonia

15/09/2020

Престојната NATO EADRCC вежба "Северна Македонија 2021"

Во рамките на престојната  NATO EADRCC вежба "Северна Македонија 2021", се одржа 3 дневна работилница (09-11.09.2020) во Струга.  Покрај престставниците на Дирекцијата за заштита и спасување и претставници на други релевантни институции од безбедносниот систем, на работилницат...

11/09/2020

„Дома си е дома“

ЈАВЕН ОГЛАС

Interreg – IPA CBC

STRASS – CCI 2014 TC 16 I5CB 009

12/08/2020