Logo

24/06/2019

Меѓународна летна школа


Денес на Факултетот за криминалистика, криминологија и сигурносни студии во Сараево започна Меѓународната летна школа на која што директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, г- н Аднан Џафероски имаше предавање на тема "Превенција од ризици во урбани средини".
Дирекцијата за заштита и спасување на оваа школа учествува со свој тим кој по завршувањето на теоретските предавања и практичните вежби ќе се стекне со нови и стручни знаења во областа на превенција на ризици, кризно планирање, управување со кризи, безбедност на урбани средини и други теми од областа на заштитата и спасувањето.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации