Logo

14/01/2020

Благодарници од Р. Албанија за учество и несебична помош во справување од последиците на катастрофалниот земјотреској ја погоди Р. Албанија


На 13.01.2020 г. во посета на Дирекцијата за заштита и спасување присуствуваа Амбасадорот на Р. Албанија во Р. С. Македонија, Н.Е. Фатос Река, заедно со вториот секретар на Албанската амбасада, г-динот Ервис Лика.
На оваа официјална посета амбасадорот Река им додели благодарници на директорот на Дирекцијата за Заштита и Спасување, г-динот Аднан Џафероски, од името на Владата на Р.Албанија, за учеството и несебичната помош на Републичките сили на Дирекцијата за Заштита и Спасување во справувањето со последиците од катастрофалниот земјотрес кој ја погоди Р.Албанија.
Благодарници беа врачени и на заменик директорот г-дин Екрем Зендели како и на сите учесници во акцијата на чело со тим лидерот, г-дин Ивица Наумовски.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации