Logo

20/06/2018

Вежба за евакуација на пациенти,повредени,персонал и посетители - годишна програма за обука на ДППИ ЈИЕ


Во период од 21-24 јуни 2018 година, Дирекцијата за заштита и спасување, во рамките на годишната програма зз обука за 2018 година на Иницијативата за подготвеност и превенција од катастрофи на земјите од ЈИЕ, ДППИ ЈИЕ, ќе организира работилница и вежба за евакуација на пациенти, повредени, персонал и посетители во случај на земјотрес, од приватната здравствена установа "Аџи Бадем Систина" во Скопје. Активноста ќе биде реализирана во координација со вработените на болницата и на истата ќе учествуваат претставници од Словенија, Хрватска, БиХ, Црна Гора, Романија, Бугарија, Турција и Македонија.

Logo

За нас

Дирекцијата е формирана со законот за заштита и спасување Со работа започна 16.05 2005 година Дирекцијата е самостоен орган на државната управа Настаната е со спојување на цивилната заштита од Министерството за одбрана и инспекцијата за заштита од пожари од Министерството за внатрешни работи

Контакт информации

Адреса: ул. Васко Карангелески бр. 8
Тел.: 02 2 433 384
Факс.: 02 2 433 300
web site: www.dzs.gov.mk
e-mail: dzs@dzs.gov.mk
press@dzs.gov.mk

Останати контакт информации